Fred de Jongh, Marc van de Locht, Herman van Welie en Leo Driessen.|
Fred de Jongh, Marc van de Locht, Herman van Welie en Leo Driessen.| Foto: Monique van Loon

Mooie donatie voor BIG Challenge

Mens

DREUMEL - De onlangs gestopte vereniging iStep heeft het overgebleven saldo gedoneerd aan de pluimveeteams van BIG Challenge. Als BIG Challenge doet de agri- en foodsector met een groot aantal teams mee met het jaarlijkse evenement Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld ophalen voor het kankeronderzoek. 

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren al bijna 12 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding 

iStep heeft 8.413 euro gedoneerd aan de teams pluimveehouderij van BIG Challenge. Twee deelnemers van team Pluimveehouderij Herman van Welie, van Van Welie Advies uit Dreumel, en Marc van der Locht mochten de cheque in ontvangst nemen. 

Alpe d’HuZes 
De editie van 2020 en 2021 konden vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar zullen de fietsers donderdag 2 juni de Alpe bedwingen. ‘Meedoen is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. De positieve samenwerking om veel geld in te zamelen en een bijzondere prestatie evenement moeten we koesteren en aan elkaar doorgeven’, zegt Herman van Welie. In 2015 ging hij als supporter mee en fietste daarna elk jaar de Alpe d’HuZes.