Plan Kriekenhoek, Druten
Plan Kriekenhoek, Druten Foto: Google streetview

Zorgen over veiligheid Kriekenhoek

Algemeen

DRUTEN - Kernachtig Druten maakt zich zorgen over de plannen voor uitbreiding van het appartementencomplex Kriekenhoek. Met name de sociale veiligheid en verstening zijn aandachtspunten. 

De L-vormige Kriekenhoek wordt een U-vorm, met de nieuwste poot parallel aan de Heersweg. Aan de westelijke kant van het complex (zijde Joannes Boscopad) zou dan de toegang tot de parkeerplaats komen. 

Kernachtig Druten vraagt zich af hoe de sociale veiligheid kan worden gewaarborgd bij Kriekenhoek. Omwonenden kijken namelijk niet uit over de parkeerplaats, want aan die kant zit de achterkant, de galerij. Het college van b en w vindt dat de aanwezigheid van het pad aan de westzijde voldoende garanties biedt.

De uitbreiding behelst zestien tot achttien sociale huurappartementen, in maximaal drie woonlagen.  

De parkeerplaatsen komen op het ontstane binnenterrein, nu ook al gedeeltelijk ingericht als parkeerruimte. Kernachtig Druten is bezorgd over het feit of er nog wel genoeg groen overblijft als ook voor de auto’s van de nieuwe bewoners ruimte moet worden gemaakt. Het college denkt van wel, gezien het aantal geplande appartementen.  

Door Gerrit Jan Riedstra