Operatie Steenbreek

Dorre bladeren 

Met Operatie Steenbreek stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. In deze rubriek deelt Het Dijkmagazijn tips om te vergroenen.

Nu de winter voorbij is en de krokussen en narcissen in bloei staan, wordt het misschien tijd de dorre bladeren in de tuin op te ruimen. Dat wil zeggen: verplaatsen. Want in de kliko gooien en afvoeren is zonde. Veeg de bladeren op een hoop op een plekje uit het zicht. De beloning is een tuin vol leven. Allerlei pissebedden, slakken en wormen zullen de bladeren langzaam opruimen. Die geven geen overlast, en zijn spannende vangsten voor kinderen om goed te bekijken. 

Tussen de hoop bladeren komen merels en andere vogels graag scharrelen, op zoek naar die kleine beestjes. En na verloop van tijd zullen de bladeren vergaan tot compost. Dat is de beste voedingsbron voor de planten in uw tuin. Bovendien houdt een laag bladeren vocht in de bodem vast, wat goed is in de hete zomer. Het zorgt voor een aangenaam tuinklimaat, en maakt het prettig naar het geritsel van de scharrelende vogels te luisteren.

Meer informatie, zie: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.