Afbeelding
Foto: Hersenstichting

Informatiebijeenkomst Hersenz

Algemeen

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

AFFERDEN - Zozijn Op Pad houdt op donderdag 31 maart een informatiebijeenkomst over Hersenz. Dit is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en weer grip krijgen op het leven. De bijeenkomst vindt plaats in Horeca De Meent en duurt van 19.15 tot 20.45 uur.

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Denk aan (gedeeltelijke) verlammingsverschijnselen of verlies van spierkracht. Er kunnen ook onzichtbare gevolgen zijn, zoals problemen met zicht en communiceren, snel last van overprikkeling, vermoeidheid en een kort lontje, verminderde concentratie en vergeetachtigheid, niet goed kunnen plannen en organiseren en depressiviteit of stemmingsproblemen. Dat kan het leven van de getroffene en dat van de naasten ingrijpend veranderen. Met het Hersenz behandelprogramma leren mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten om te gaan met de beperkingen en problemen die zij hierdoor ervaren.
Meer informatie en/of aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan per mail via tel. 06-11 59 29 01 of per mail: j.reijers@zozijn.nl.