Het team van Schiks Hoortechniek: Janneke, Nancy, Corné en Jordi.
Het team van Schiks Hoortechniek: Janneke, Nancy, Corné en Jordi. Foto: Maik Jansen

Schiks Hoortechniek verhuist naar grotere locatie

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN - ‘Iets kunnen horen is één ding, maar iets kunnen verstaan is nog veel belangrijker. Daarom is het goed afstellen van een hoortoestel zo essentieel.’ Aan het woord is Corné Schiks van Schiks Hoortechniek. Zijn onderneming is flink groeiende, en verhuist daarom deze week naar een groter pand.

Het winkeloppervlak wordt vergroot van tachtig naar 165 vierkante meter, en het aantal testruimtes uitgebreid naar drie. Het bestaande team van Corné, Janneke en Nancy wordt uitgebreid met zoon Jordi.
Van heinde en verre komen mensen naar Schiks Hoortechniek. Zelfs KNO-artsen verwijzen hun patiënten naar de Leeuwense hoorexpert door. ‘Wij werken vanuit de overtuiging dat het vak van audicien meer is dan alleen een toestel aanmeten,’ legt Corné uit. ‘Het hoortoestel is eigenlijk maar de helft van ons product. De andere vijftig procent is onze kennis en kunde op dit vlak. Het maximale uit de mogelijkheden halen, dát is waar wij naar streven. Sterker nog, mensen gaan hier pas de deur uit als zowel zij áls wij tevreden zijn over het resultaat.’

Het proces begint met het leren kennen van de klant. ‘Waar loop je tegenaan, wat zijn je wensen én in welke situaties begeef je je zoal? Uiteraard doen we ook de nodige testen en metingen. Daarna zoeken we een passende oplossing én stellen we een revalidatieplan op. Want je gehoor weer optimaal kunnen benutten is een stapsgewijs proces. Doe je dat niet, dan word je overspoeld. Daarom begeleiden we mensen in dit proces,’ aldus Corné.

Schiks Hoortechniek biedt meer dan alleen het aanmeten en instellen van hoortoestellen. Klanten kunnen er ook terecht met klachten op het gebied van oorsuizen/tinnitus en andere oorproblemen. De audicien biedt ook producten op het gebied van bereikbaarheid en veiligheid (denk aan een deurbel of rookmelders met licht- of pulssignalen). Bij twijfels over het gehoor, of het doen van een hoortest, kunnen klanten vrijblijvend binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig. Vanwege de verhuizing is Schiks Hoortechniek volgende week gesloten. 

Op dinsdag 5 april gaan de deuren aan de Zandstraat 113 in Beneden-Leeuwen weer open. Zaterdag 9 april is de officiële opening met een open dag.