Zicht op kampioenschap zaterdagteam DIO’30 verkeken

HEELSUM - De kans op het kampioenschap lijkt voor het zaterdagteam heren 2 van DIO’30 verkeken.

Het jonge team van DIO’30 staat tweede in de competitie categorie B 6e klasse en maakte zeker nog kans op een eerste positie. Hoogstwaarschijnlijk is dit beoogde doel na afgelopen zaterdag zo goed als weg.

DIO’30 speelde al bijna de gehele tweede helft met tien man nadat verdediger Just Bouman een doorgebroken speler onderuit trok en een rode kaart kreeg. Vrij vlot daarna moest zelfs de vaste spits Bas Nicolasen, die in deze competitie veelvuldig scoort, met een blessure het veld verlaten. Mede hierdoor kwam DIO’30 bijna niet meer aan aanvallen toe en bleven zich met hand en tand verdedigen.  Zonder directe aanleiding besloot de scheidsrechter de wedstrijd maar niet af te fluiten. In de 56e minuut stond DIO’30 met 2-3 voor, terwijl de speeltijd dus al ruimschoots was overschreden.

Assistent -scheidsrechter Geert Eikhout: ‘Helaas kwam er maar geen einde aan deze beladen, maar zeker niet onsportieve, wedstrijd. Nadat er 55 tot 56 minuten gespeeld was werden (reserve)spelers en leiding van DIO’30 uiteraard zeer luidruchtig en nerveus langs de lijn. Alsof het zo ‘moest’ lopen, scoorde C.V.V. Redichem 4 in de 56e minuut hun derde doelpunt en eindigde de wedstrijd in 3-3. Nadat DIO’30 de aftrap genomen had floot de scheidsrechter einde wedstrijd. Het leek erop dat de scheidsrechter de werkelijke speeltijd ‘even kwijt was’, laten we het daar maar op houden. Dat er na de wedstrijd geen goed gesprek over en weer meer mogelijk was, in deze terecht verhitte fase, kan ik goed begrijpen van beide kanten. Als assistent heb ik de laatste minuten geprobeerd contact te zoeken over de veel te ruime speeltijd, maar ik kreeg geen reactie of gebaar van de scheidsrechter, dat blijft jammer. Ook was de scheidsrechter niet meer te bekennen om even de hand te schudden.’

DIO’30 staat nog steeds op de tweede plaats in de zaterdagcompetitie, maar koploper DTS uit Ede lijkt nu verder uit te lopen zonder te hoeven spelen.