Afbeelding uit boek Alforst: “Een bijna vergeten dorp met een rijke geschiedenis”
Afbeelding uit boek Alforst: “Een bijna vergeten dorp met een rijke geschiedenis” Foto: Tekening uit boek

Boekpresentatie Altforst, Een bijna vergeten dorp met een rijke geschiedenis

Algemeen

ALTFORST - Op zondag 3 april aanstaande vindt de boekpresentatie plaats van het boek: Altforst: “Een bijna vergeten dorp met een rijke geschiedenis” geschreven door Piet van Ooijen.

De boekpresentatie vindt in dorpshuis De Uithof te Altforst (Kerkstraat). Aanvang 13.30 uur tot 16.30 uur. Tevens gelegenheid de bestelde boeken tegen contante betaling af te halen (prijs 32,50 euro per boek) Dit is inclusief twee consumptiebonnen voor de afhaler.

Er is nog een mogelijkheid voor bijbestellen van dit boek. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar giro 555 t.b.v. Slachtoffers Oekraïne.

Meer over het boek
De oude geschiedenis van de Woerd, de Munnikenwoerd en de kerk worden besproken. Daarnaast de watersnoodramp van 1926, de ruilverkaveling, de bekende meesterkraker Aage M. en het welbekende café De Kikvorsch komen bijvoorbeeld uitvoerig aan de orde. Verder bevat het boek verhalen over de familie van Gemert-Herckenrath. Een complete stamboom van de familie Van Ooijen en verwante familie. Daarnaast wordt ingegaan op de vroegere woon- en leefomstandigheden van de inwoners van Altforst. Het boek bevat 350 bladzijdes, een groot aantal afschriften van documenten en familiefoto’s, waarin bepaalde onderwerpen betrekking hebben op het hele Land van Maas en Waal. Veel inwoners uit Altforst, waar van de geschiedenis terug gaat tot zeker voor het jaar 1134, stelden gegevens beschikbaar om dit boek waar te maken. Ook leverde Henri A. Peers uit Druten verschillende onderzoeks- en tekstbijdragen.