BMX'er Laura Smulders in actie. Foto ter illustratie.
BMX'er Laura Smulders in actie. Foto ter illustratie. Foto: BMX Supercross Papendal
sport

Na 15 jaar weer Nederlands kampioenschap BMX

Sport

WIJCHEN - Op zondag 27 maart organiseert FCV Wycross voor het eerst sinds 2006 weer een Nederlands kampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap voor clubs, is traditiegetrouw de eerste KNWU-wedstrijd van het seizoen. De club die vorig jaar haar 40-jarig bestaan bescheiden vierde, kijkt er naar uit om het BMX seizoen 2022 af te mogen trappen in Gelderland.

“Na twee seizoenen met Corona beperkingen, hebben we er zin in om in Wijchen een mooie landelijke wedstrijd neer te zetten” laat voorzitter André Beerendonk weten. De club hoopt 500- 600 rijders te mogen ontvangen op de, in 2020, compleet vernieuwde baan. Het ontwerp van de baan is gemaakt door meervoudig olympiër, Laura Smulders en voldoet aan alle eisen. Hoe mooi zou het zijn als alle ca. 55 verenigingen van Nederland in Wijchen acte de présence zouden geven?

Tijdens het laatste NK Clubs in Wijchen waren er 31 verenigingen en ruim 500 rijders die streden om de titel Nederlands Kampioen clubs. FCV Wycross pakte toen de winst in eigen huis. De afgelopen jaren eindigde de rijders van de Wijchense club, op de 5de of 6de plaats. De ambitie is om 27 maart, op de thuisbasis, te strijden voor een podiumplek.

“Niet alleen het strijden om de prijzen, maar vooral ook de saamhorigheid tijdens zo’n kampioenschap voor clubs is mooi. Iedereen strijdt voor zijn of haar club. Van jong tot oud. De jongste deelnemers zijn 5 jaar en de oudste rond de 55 jaar. Ook de allerkleinste gaan vol overtuiging van de startheuvel af en de baan over, dat is mooi om te zien”.

De club is met vele vrijwilligers de laatste weken al bezig om de baan en het terrein in orde te maken. Ook op de dag zelf zullen minimaal 80 vrijwilligers beschikbaar zijn om er een succesvolle dag van te maken. De wedstijden starten 27 maart om kwart over 11.