Afbeelding
Foto: Dominicus College

Dominicus College sluit per 1 augustus 2024

Algemeen

NIJMEGEN - De kogel is door de kerk, of kun je beter zeggen dat het College van Bestuur van @voCampus haar zin heeft gekregen? De boodschap blijft hetzelfde: het Dominicus College gaat definitief dicht. Zo’n 30 tot 40 procent van de leerlingen van het Dominicus College is afkomstig uit het Land van Maas en Waal. Voor hen breekt met dit besluit een onzekere tijd aan.

Er is lange tijd een hoop te doen geweest omtrent de toekomst van de school aan de Energieweg in Nijmegen. Aanvankelijk waren er plannen om de school te fuseren met het Kandinsky College omdat de school te kampen zou hebben met financiële problemen en een terugloop aan leerlingen. Ruim duizend mensen, leerlingen, oud-leerlingen, ouders, personeelsleden, oud-personeelsleden tekenden in een petitie bezwaar aan tegen de plannen. Die massale tegenstand en de bezwaren van de medezeggenschapsraad zorgden ervoor dat nogmaals is onderzocht of er voor het Dominicus College bestaansrecht is. Tegelijkertijd liet de verklaring van de schoolleiding hierover destijds weinig ruimte om te verwachten dat men zich wilde laten overtuigen. 

Informatiebijeenkomst
Vrijdagmiddag 18 maart ontvingen leerlingen, leerkrachten en ouders het bericht met daarin het nieuws over de definitieve sluiting. Hoewel aanvankelijk gesproken werd over sluiting per 1 augustus 2023, blijkt dit nu 2024 geworden te zijn. Ouders worden volgende week in twee informatiebijeenkomsten bijgepraat over het besluit en de gevolgen ervan voor de leerlingen en leerkrachten.

Het College van Bestuur van @voCampus laat weten dat het voortbestaan van de Monnikskap is gegarandeerd.