Afbeelding
Foto: Laura Aarts.

Beuningse waterpolokeepster ijzersterk tegen Griekenland

Algemeen

ROTTERDAM - In de Europese voorronde van de FINA World League hebben de Nederlandse waterpolodames afgelopen dinsdag van Griekenland gewonnen. In Zwemcentrum Rotterdam werd het 13-7. In het doel de Beuningse keepster Laura Aarts, die in februari haar rentree maakte in de nationale selectie.

Eind vorig jaar maakte Aarts bekend terug te keren bij Oranje. De Beuningse beĆ«indigde haar interlandloopbaan in de zomer van 2019 na een conflict met de toenmalige bondscoach. De nieuwe bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, de Griekse Evangelos Doudesis, zorgde voor een terugkeer bij de nationale selectie. 

In de wedstrijd tegen Griekenland was Laura Aarts ijzersterk en werd tot speelster van de wedstrijd uitgeroepen. Met de overwinning zijn de Oranjedames op de tweede plek in poule A geƫindigd. Van 22 tot en met 24 april spelen zij in Tenerife de Europese Final Six. Poulewinnaar Hongarije heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, Nederland speelt eerst nog een kruiswedstrijd tegen Spanje, de nummer 3 van poule B. Uiteindelijk zullen de beste drie Europese landen zich kwalificeren voor de Super Final van de FINA World League die wordt gehouden van 12 tot en met 17 juli 2022.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag.