FNV Havens verwerpt aanbod De Maasveren

REGIO - Het bestuur van stichting De Maasveren heeft op vrijdag 14 januari de wethouders van de drie oevergemeenten gevraagd om te bemiddelen in het conflict tussen de stichting en FNV Havens. De wethouders spraken afgelopen weekend afzonderlijk met het bestuur van de stichting en de vakbondsbestuurder van FNV Havens. 

Tijdens het gesprek deed het bestuur van de stichting een voorstel om het lopend conflict op te lossen. Stichting de Maasveren bood aan om de oude ondernemings-cao voor een aantal jaren te verlengen. Onder deze cao vallen de medewerkers die per 31 december 2021 in dienst zijn bij de stichting. Nieuwe medewerkers, die vanaf 1 januari 2022 in dienst treden bij de stichting, vallen onder het nieuwe arbeidsreglement. 

Dit aanbod van de stichting is maandag 17 januari door FNV Havens verworpen. Het gevolg is dat FNV Havens doorgaat met het stilleggen van de veerponten en de reizigers hiervan de dupe zijn. Het bestuur van stichting De Maasveren betreurt de starre houding van FNV Havens. 

Brief aan reizigers

Middels een uitgebreide brief, die te vinden is op pagina 15 van deze krant, richt de stichting zich tot de reizigers en bewoners en informeert zij hen over de achtergrond van het conflict. Voor meer informatie, zie ook: www.maasveren.nl.