Bijgaand een overzicht van de diensten en vieringen in de regio komende week.

Sint-Christoffelparochie

H. Alphonsus de Liguorikerk, Beneden-Leeuwen

Viering: zondag 17 oktober 11.00 uur H. Mis, ter intentie van: Pieta Engelbart-van den Akker; familie Frans van der Zande-Zwambagt; Marie van Dodewaard-de Rijk; Puck van Hulst; Jacobus en Hendrika van Hulst-van Wamel; Jan en Ria van Gelder- Driessen; Gerard en Corry van Sommeren-Rikken; Cis van der Zande. 

Doordeweekse vieringen: donderdag 14 oktober 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis; vrijdag 15 oktober 08.30 uur H. Mis; woensdag 20 oktober 08.30 uur H. Mis. 

H. Barbarakerk, Dreumel

Viering: zondag 17 oktober 09.30 uur H. Mis, ter intentie van: Wim en Jo van den Oord-Rutten; Theo van den Heuvel; Willem Versteeg; ouders Eimbert en Jacoba Vissers-Bosch en Willy; Hendrik en Bets van Koolwijk-van Lent en overleden familie; overleden ouders en kinderen familie de Rijk-van Zon; Riet de Rijk-van Heel vanwege 15de jaargetijde en verjaardag; overleden familie van Kruijsbergen-Duijfhuis.

Doordeweekse vieringen: vrijdag 15 oktober 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis; woensdag 20 oktober 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis. 

H. Servatiuskerk, Appeltern

Viering: zondag 17 oktober 09.30 uur H. Mis, ter intentie van: Frans Janssen; Rien en Marie Soetekouw-Langeslag; Arnoldus en Aleida Smits-Euwens.

H. Lambertuskerk, Alphen

Viering: zaterdag 16 oktober 19.00 uur H. Mis, ter intentie van: Gerrit de Leeuw en echtgenote Arnoldina van Roosmalen; Pastoor de Bresser en Theo; Pieter Mulder; Petrus Kuijpers en echtgenote Johanna Kuijpers en Wim Kuijpers; Willem Versteeg, overleden ouders, broers en zussen; overleden ouders Jan van Zwolgen en Mien van Zwolgen-van Zon, zonen Henk en Jan, schoonzonen Sjaak en Hans en achterkleinkind Desley.

Doordeweekse viering: maandag 18 oktober 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

H.H. Victor en Gezellenkerk, Wamel

Viering: zaterdag 16 oktober 19.00 uur H. Mis, ter intentie van: Henk van Rossum, wegens 17e jaargetijde en verjaardag; overleden ouders Ton van Kessel.

H. Johannes XXIII parochie

H. Corneliuskerk, Beuningen

Zaterdag 16 oktober, 19.00 uur
Woord- en Communieviering m.m.v. Marieke van der Ven op dwarsfluit. Voorgangers: leden van de werkgroep.

Zondag 17 oktober, 10.00 uur
Woord- en Communieviering. Voorgangers: leden van de werkgroep.

Woensdag 20 oktober, 19.15 uur
Agapèviering in het Koetshuis van de pastorie. Voor deze viering kunt u zich aanmelden bij het secretariaat.

H. Andreaskerk, Weurt

Zaterdag 16 oktober, 10.30 uur
Gerardusviering m.m.v. het Andreaskoor. Voorganger em. pastoor Jan de Waal.

Zondag 17 oktober, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. Our Choice. Voorganger pastoor Ruud Roefs.

Pastorie Weurt

Woensdag 20 oktober, 9.15 uur.
Rozenkransgebed en Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor Jan de Waal.

Concert

Onder de titel 'Canticum novum - het nieuwe gezang' geeft het Nijmeegse Vocaal Ensemble Cantodoro op zondag 17 oktober een concert in  Corneliuskerk in Beuningen, aanvang 15.00 uur. Uitgevoerd worden Lutheraanse kerkmuziek van Heinrich Schütz en seculiere en religieuze muziek van Claudio Monteverdi. De uitvoering duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Parochie
H. Franciscus
en H. Clara

H.H. Ewaldenkerk, Druten

Maandag 18 oktober, 19.00 uur
H. Mis
Dinsdag/donderdag/vrijdag 9.00 uur H. Mis
Woensdag/zaterdag, 19.00 uur
Eucharistieviering.
Zondag, 10.00 uur
Eucharistieviering.
Woensdag in de oktobermaand is er om 18.30 uur rozenkransgebed.
Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag om 18.45 uur vesper.

Op dinsdag en vrijdag is de kerk geopend voor gebed en bezoek van 11.30 tot 15.30 uur.

Parochie de Twaalf Apostelen

Sint Anna Kerk, Bergharen 

Zaterdag 16 oktober, 19.00 uur
Eucharistieviering.
Voorganger Martin Claes met medewerking van het Elckerlyc koor.

Berichten vanuit de VOS

De groene kerk: workshop 'God in de supermarkt'

Op 17 oktober om 10.00 uur is 'De groene kerk' het onderwerp van de kerkdienst in De Schakel in Wijchen. Op 21 oktober om 20.00 uur praat men daarover met elkaar verder tijdens de workshop onder leiding van Alfred Slomp in De Schakel.

Voor de workshop is het belangrijk om je uiterlijk 18 oktober aan te melden bij ds. Dick Sonneveld. De wijze waarop de workshop wordt gehouden vereist minimaal twintig deelnemers.

Thema 

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. De workshop ‘God in de supermarkt’, op 21 oktober, verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De thematiek activeert, is sociaal en informatief en we gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. In de kerkdienst op 17 oktober laat men zich inspireren door Jezus, hoe hij omging met arme en behoeftige mensen.

Aanmelden 

Aanmelden en meer informatie via ds. Dick Sonneveld, tel. 06-41 49 45 39 of per mail: dajsonneveld@rivierenlandoost.nl.