Leerlingen op bedrijfsbezoek bij Exner tijdens de eerste editie in 2019.
Leerlingen op bedrijfsbezoek bij Exner tijdens de eerste editie in 2019. Foto: John van Gelder

Bedrijven klaar voor tweede Techniekdag in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Vrijdag 15 oktober vindt de tweede Techniekdag plaats in Maas en Waal. Bijna 500 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool gaan op bezoek bij één van de 25 deelnemende bedrijven in de regio.


De eerste Techniekdag Maas en Waal werd in 2019 georganiseerd om de technische bedrijvigheid in deze regio te laten zien aan leerlingen van het basisonderwijs. In totaal 660 kinderen bezochten toen één van de deelnemende techniekbedrijven in Druten en West Maas en Waal. Dit was een groot succes. Kinderen waren bijzonder enthousiast over de moderne techniek in hun omgeving. Ook ouders kregen een ander beeld van de technische bedrijven in de regio, de vele mogelijkheden die zich zo dichtbij voordoen werden plots zichtbaar.
Corona gooide roet in het eten om hier een jaarlijkse traditie van te maken, maar aanstaande vrijdag is het dan zover en vindt de tweede editie van de Techniekdag plaats. Het Tech-Lokaal werkt daarvoor samen met Groeisaam en een aantal ondernemers verenigd in 'Vrienden van Techniek'. Voor de leerlingen sluit kennismaken met de regionale bedrijvigheid dit jaar mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek; 'Worden wat je wil', dat gaat over beroepen. Bij het bezoek aan een bedrijf krijgen de leerlingen niet alleen informatie, maar ook de kans om zelf van alles te doen en te ervaren, zoals schroeven, boren, buigen en monteren. Ook de hersenen worden aan het werk gezet. Leerlingen denken na over hoe je de meest efficiënte transportband inricht, wat er komt kijken bij het bouwen van een huis, wat er gebeurt op een scheepswerf en wat de functie is van bepaalde grote apparaten.