Leste Mert 2021 gaat definitief niet door

DRUTEN - De Leste Mert gaat ook dit jaar niet door. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Belangrijkste reden voor het besluit is dat het evenement niet aan de geldende vergunningsmaatregelen kan voldoen. 

'De Leste Mert kenmerkt zich door het ongedwongen karakter. Onder de huidige voorschriften is zo'n evenement echter niet haalbaar', legt Leste Mert-voorzitter Martien Pardoel uit. 'Bovendien staat bij het organiseren van een evenement als dit veiligheid voorop. Zowel voor bezoekers, als voor ondernemers, handelaren en vrijwilligers. Dat is altijd al zo geweest, en geldt zeker ook nu. En die veiligheid is op dit moment niet te garanderen.' Ondanks de tegenslag van het afgelasten hoopt Pardoel dat de horeca donderdag 4 november iets kan organiseren om het gevoel en de sfeer van Leste Mert levend te houden. Ook hoopt hij dat een andere traditie van Leste Mert in ere gehouden wordt; het eten van snert.

Het bestuur van de Leste Mert maakt zich er hard voor om op donderdag 4 november nog wel een kermis voor de jeugd te realiseren.