Operatie Steenbreek:

Hommels

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. 

Heeft u een kat en houdt u van hommels: plant volop kattenkruid (Nepeta), in de tuin of een bloempot. De plant kan erg goed tegen droogte en bloeit van juni tot in september onstuimig met blauwpaarse ‘staarten’. De plant is niet echt inheems, maar verwildert nauwelijks of niet. De bloemen barsten van nectar en stuifmeel. Bij mooi weer is het een aardig bezigheid om te volgen wie er op afkomen. Wilde bijen, en vooral hommels zijn er dol op. Download en print een hommelzoekkaart op internet, en volg aan de geel-witte-zwarte ‘streepjescode’ van de hommelkontjes wie er rondzoemt: de tuinhommel, akkerhommel, steenhommel… Voor hommels hoeft u niet bang te zijn, hommels en andere wilde bijen steken eigenlijk nooit.

En wat hebben katten met kattenkruid? Als ware junkies snuiven ze graag aan de plant. Er zit een geur in waar ze een beetje high van worden. Vinden ze lekker! Voordeel: de kat is een tijdje uitgeschakeld als jager en laat vogeltjes met rust.

Meer info: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.