Afbeelding
Foto: Wil van de Geijn

Zomerliefdes....herinnert u zich deze nog??

Ingezonden door Wil van de Geijn

Zo schalde de luide stem van dj Lex Harding bij radio Veronica. Dat kwam bij mij naar boven bij het zien van mijn twee grote liefdes uit de jaren '70.  En dacht; one day I'll fly away!  Een maand later besloot ik met m’n liefdes op pad te gaan. Terwijl de ene liefde de andere uitkoos (op basis van de gele kleur) laadde ik onze picknickmand met fruit, croissantjes en appelsap.

Op pad gegaan was er de eerste uitdaging voor 'het' eendje. Het kreunend en zuchtend bestijgen van de dijk bleek een hele tour waarbij het motortje behoorlijk tegensputterde. Haar hoofd was van de kap ontdaan en de zon scheen op ons bolletje. 

Terwijl de ene liefde mij iets toe schreeuwde, zorgde de ander dat het niet verstaanbaar was... dit dankzij een gaatje in haar uitlaat. Dus voor mij veranderde (ook na al die jaren)niets. Luisteren is m’n ding niet. 

Onze richting naar rechts werd aangegeven met een naar buiten zwaaiende arm, want de klingelateur (richtingwijzer) weigerde. Later bleek een harde klap op het achterlicht een voldoende impuls om mij te gehoorzamen. Bij het sturen dacht ik meewarig en met een glimlach aan het lied 'love can makes the world go round' ..maar dan als een tractor. Met een, voor mijn liefde, ongekende en opwindende 80 km per uur scheurden we van dorp naar dorp... ruim remmend voor voor het plaatsnaambord. De remweg bedroeg bij die snelheid vijftig echte meters. 

Na een rondje Betuwe met picknick reed ik mijn 'gele' liefde weer naar huis en parkeerde haar pardoes in een plas met water...en dacht aan het eerste liedje wat m’n moeder me geleerd heeft.. 'Alle eendjes zwemmen in het water'... en zo hoort het.. 

De ene liefde liet ik staan en met de ander toog ik huiswaarts...en ja, ik luisterde en hoorde haar zeggen; 'dat was die goede oude tijd...'.