Afbeelding

Mantelzorgochtend

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Op dinsdag 31 augustus wordt er een mantelzorgochtend georganiseerd. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen mantelzorgers zich aansluiten bij de bijeenkomst op de zorgboerderij Henricus Hoeve in Beneden-Leeuwen.

Corona gaf veel problemen in de zorg. Niet alleen de directe zorg, maar ook de stille zorg. Mantelzorgers kregen de partners of ouders weer thuis en dat was zwaar. Alleen via telefonisch contact was het mogelijk om even te luchten. Door de versoepelingen gaat de Henricus Hoeve in samenwerking met diverse mantelzorgsteunpunten na de zomer de mantelzorgochtenden weer oppakken en organiseren.

Inloop
Elke laatste dinsdag van de maand, tussen 10.00 en 12.00 uur, kunnen mantelzorgers gratis inlopen om te luisteren, een verhaal te delen of uit interesse een keer aanschuiven. Onder professionele begeleiding worden er sprekers uitgenodigd, belangrijke aandachtspunten aangekaart of gewoon geluisterd met eventueel een vraagstelling. De ochtend staat in teken om met lotgenoten te praten over veel voorkomende situaties waarin mantelzorgers verkeren.