Afbeelding
Foto: Markeon

Metamorfose’ in Museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen

Algemeen

Op 20 augustus is vanaf ca. 15.00 uur een groep kunstenaars in het museum aanwezig die meegewerkt hebben aan de tentoonstelling “Metamorfose”. Zij hebben van een voorwerp uit het depot van het museum een kunstvoorwerp gemaakt.

Het zijn kunstenaars uit de groep van Kunstbakens en enkele gastkunstenaars. Zij gaan graag in gesprek met de bezoekers over hun kunstwerk en het proces dat zij doormaakten. Hun keuze van een object uit het depot van het museum, de inspiratie, de boodschap. Om 16.00 uur start een lezing van ca 30 minuten van kunstfilosoof Laura Stoop over ‘metamorfose’ en de betekenis van het object. Wat was de oorspronkelijke functie en betekenis van het object, hoe kijkt de kunstenaar naar het object en wat is het object in het kunstwerk.

Het museum is op 20 augustus geopend van 13.30 tot 18.30 uur en voor de lezing geldt ‘vol is vol’.

Naast de tentoonstelling ‘Metamorfose’ is ook de tentoonstelling ‘Joden in het land van Maas en Waal’ te zien en op de eerste en tweede etage is de vaste tentoonstelling met de recent heringerichte zaal “Prehistorie en Romeinse Tijd’ open. https://www.museumtweestromenland.nl/