Streep door Maas en Waalse Oktoberfeesten

AFFERDEN - De Maas en Waalse Oktoberfeesten gaan dit jaar wederom niet door. De organisatie heeft dat afgelopen donderdag naar buiten gebracht. Het feest zou plaatsvinden op 18 september.

'Na lang in twijfel te hebben gezeten, veel overlegmomenten en hoop op verbetering hebben we helaas moeten besluiten dat de Maas en Waalse Oktoberfeesten niet door kunnen gaan', laat de organisatie in een persbericht weten. Ze geeft daarin tevens aan geen andere keus te hebben dan het evenement te annuleren. 

'Het aantal besmettingen loopt gelukkig weer terug, het aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, maar de randvoorwaarden geven ons niet de ruimte die we nodig hebben. Het ziet er naar uit dat we maar een deel van de beschikbare capaciteit mogen benutten, bezoekers wellicht een vaste zitplaats moeten hebben, anderhalve meter afstand moeten waarborgen in rijen (voor de entree), bezoekers en vrijwilligers ’s morgens nog even een negatieve test moeten halen. Het zijn daarnaast allemaal maatregelen met een zeer beperkte houdbaarheid.'

De organisatie laat weten dat kaarten geldig blijven voor de volgende editie, die gepland staat voor 17 september 2022.

Voor meer informatie, zie: www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl.