De eerste steenlegging in Appeltern
De eerste steenlegging in Appeltern Foto: Nellie van de Klift

Eerste steen nieuwbouwproject Plein 2020

APPELTERN - Wethouder René Cruijsen van de gemeente West Maas en Waal heeft afgelopen donderdag 22 juli officieel de eerste steen gelegd bij het nieuwbouwproject Plein 2020 in Appeltern.

Het initiatief van dit plan aan de Van der Cappellenstraat dateert al uit 2006, maar is stilgevallen bij het begin van de kredietcrisis in 2008 en slechts gedeeltelijk uitgevoerd.
Begin 2020 heeft Mecus Planontwikkeling B.V. het initiatief weer opgepakt op verzoek van de grondeigenaar. Door de veranderde woningbehoefte sinds 2006 is het plan aangepast.

Plan

Het plan bestaat uit zes midden-, hoek- en eindwoningen, drie flexwoningen, twee twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Eind 2020 waren alle woningen verkocht en Welling Bouw en Onderhoud uit Wijchen is gestart met de realisatie van dit plan.

Wethouder René Cruijsen hield tijdens de bijeenkomst een mooie speech voor de kopers, waarin hij hen van harte welkom heette in deze gemeente. Appeltern is blij met de nieuwe woningen die ‘reuring' in het dorp brengen. Opvallend is ook dat alle toekomstige bewoners niet uit Appeltern komen. De komst van nieuwe inwoners is goed voor de school, voor de verenigingen en het dorpshuis. Een mooie impuls voor de dorpskern.

Meer informatie over het nieuwbouwproject: www.mecus.nl/projecten/plein-2020-appeltern.