Waterschap Rivierenland vergroot biodiversiteit op eigen terreinen

RIVIERENGEBIED - Waterschap Rivierenland heeft de wens om het aantal soorten planten en dieren in haar gebied te vergroten. De afgelopen jaren is daar al hard aan gewerkt. Nu gaat zij ook extra aandacht schenken aan het vergroten van de biodiversiteit op de terreinen van rioolwaterzuiveringslocaties en nieuwe zonnepaneelvelden.

Rondom wegen en sloten en op de dijken is men al langer bezig met het vergroten van de biodiversiteit. Er is aandacht voor verschillende soorten beplanting, en er wordt gemaaid met aandacht voor veiligheid en natuur. Begin juli heeft het Algemeen Bestuur besloten om daar ook op de eigen terreinen mee aan de slag te gaan.
Goede biodiversiteit is belangrijk voor het waterschap. Het versterken van de biodiversiteit draagt ook bij aan schoon water, voldoende water en veilige dijken. Denk bijvoorbeeld aan de zuiverende werking van planten en bacteriƫn in het water. Of aan het opvangen van wateroverlast en watertekort door een gezonde bodem. Het is in het belang van de inwoners en gebruikers van ons beheergebied dat we met ons werk de biodiversiteit versterken. Een levende en gevarieerde bodem en voldoende bestuivende insecten vormen de basis voor een gezonde en toekomstbestendige voedselproductie en een fijne leefomgeving.