Opening van de wandeling rond kasteel Hernen.
Opening van de wandeling rond kasteel Hernen. Foto: Ton Rothengatter

Nieuw kasteelwandelrondje Kasteel Hernen

HERNEN - Afgelopen donderdag is een nieuwe wandeling rondom Kasteel Hernen gelanceerd. De route heeft een variant van 8 kilometer, en een van 16 kilometer. De eerste editie van het routeboekje werd vorige week symbolisch overhandigd aan Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK), beheerder van Kasteel Hernen. 

Initiatiefnemer voor de wandeltocht is het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), die met de ‘verhaallijn kastelen en buitenplaatsen’ erfgoedliefhebbers, toeristen en recreanten warm maakt voor een bezoek aan een Nederlands kasteel.

Trage Tochten

Rob Wolfs van Trage Tochten heeft de route uitgestippeld. Trage Tochten zijn wandelroutes voor liefhebbers van onverhard wandelen. ‘Voor Kasteel Hernen ben ik uitgegaan van een aaneenschakeling van kleine lussen. De wandeling is met de kaart of tekst gemakkelijk te doen. Waar vroeger rivier(takk)en van de Maas kronkelden, wandelen we nu in een licht glooiend landschap van kleine bosjes, bomenlanen en graslanden op oude rivierduinen. In een gebied boordevol cultuurhistorie van landgoederen met kasteel, landhuis, boerderijen, beltmolen en kerken(paden)', aldus Wolfs. 

De route start en eindigt bij Kasteel Hernen en is gratis te downloaden op de site van Kasteel Hernen.