Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Kijkje op de camping in Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - Moesten de campinggasten in Appeltern vorige week in alle haast hun vakantie afbreken door het stijgende water, voor de familie Kamies uit Musselkanaal was daarvan geen sprake. Ze verbleven de afgelopen drie weken op Camping Den Hoogen Berg in Boven-Leeuwen.
 

Naast Groningers kun je de twee onderhand 'deeltijd Maas en Walers' noemen. Ze komen al minstens tien jaar, in zowel het voor- als het najaar, naar de camping in Boven-Leeuwen. Het is niet alleen de mooie streek die ze aanspreekt, ook de gemoedelijke sfeer trekt ze keer op keer naar hier. 

'Het is rustig, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Hoewel we niet meer zoveel fietsen als voorheen, maken we nog steeds graag tochtjes door de streek. Vaak doen we dat tegenwoordig met de auto. Een voordeel daarvan is dat je ook eens wat verder weg kunt. Dorpjes bezoeken, een rommelmarktje meepikken of lekker winkelen', aldus het echtpaar. 

Kleinschalig 

Over de camping zijn ze, logischerwijs, erg tevreden. 'Kleinschalig, maar daardoor juist erg gezellig. We zitten graag even op het terrasje, vaak met een kop koffie of een drankje erbij. Voorheen kwam er nog weleens een muziekgezelschap optreden, dat is dit jaar niet het geval. Maar dat maakt het voor ons niet minder gezellig hoor. Zolang we gezond blijven, blijven we gewoon terugkomen', besluiten de twee.