Afbeelding
Foto: Hannah van Tartwijk

Friends League bij MHC Beuningen

BEUNINGEN - Bij MHC Beuningen werd de afgelopen weken een hockeytoernooi georganiseerd vóór en dóór jongeren; de Friends League. Drie middagen konden hockeyers en niet-hockeyers losgaan op het hockeyveld en bij verschillende side-events.


De Friends League is het resultaat van een innovatieproject vanuit de opleiding Sport- en Beweeginnovatie, in samenwerking met de KNHB en HockeyWerkt. Met de Friends League wil men betrokkenheid en plezier onder jongeren vergroten en hierdoor jeugdparticipatie mogelijk maken. Voorafgaand aan het toernooi werd een ‘pizza-sessie’ georganiseerd op de club. Jongeren van de vereniging waren uitgenodigd om te brainstormen over de Friends League, onder het genot van een stukje pizza. Daarna konden jongeren zich opgegeven voor de organisatie van het toernooi en zijn ze aan de slag gegaan met de voorbereidingen.

Het resultaat; een hockeytoernooi waar iedereen, met een team of individueel, aan mee mocht doen. Er werden 7x7 wedstrijden gespeeld op een half veld, en er werden verschillende side-events aangeboden. Zo waren er een onder meer stormbaan en een schuimkanon. De Friends League werd kleurrijk afgesloten met een activiteit met Holi poeder. 

Afbeelding
Afbeelding