Senior woman at home
Senior woman at home Foto: Kondoros Eva Katalin

Cursus Digisterker bij bibliotheek

MAAS EN WAAL - De overheid verwijst steeds vaker naar haar websites om zaken te regelen. Denk aan het maken van een afspraak bij de gemeente of het doorgeven van een verhuizing. Ook de aanvraag van huurtoeslag of studiefinanciering gaat via de computer. En ben je op zoek naar werk en wil je laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Ook dat doe je tegenwoordig digitaal.


Veel mensen vinden dit moeilijk: 'Doe ik het wel goed? Wat als ik op de verkeerde link klik?' Anderen vragen regelmatig kennissen om hulp, maar willen graag zelf alles kunnen regelen. Om kennis te maken met de digitale overheid, organiseren bibliotheken in de regio regelmatig cursussen.

Cursus Digisterker

Bibliotheek Wijchen verzorgt op woensdag 28 juli en woensdag 4 augustus de cursus Digisterker in De Zandloper in Bergharen. In twee bijeenkomsten maakt men kennis met de digitale overheid en leert men hiermee om te gaan. De cursusmiddagen duren van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via bibliotheek-wijchen.nl/digisterker-Wijchen of bibliotheek-wijchen.nl/digisterker-Bergharen of neem contact op via tel. 024-641 71 44. 

Digitale vaardigheden

Ook Bibliotheek Rivierenland verzorgt met regelmaat cursussen om mensen digitaal vaardiger te maken. Bij de bibliotheek in Beneden-Leeuwen is het eerstvolgende spreekuur 'Eerste Hulp bij Online' op donderdag 5 augustus. Belangstellenden krijgen een-op-een hulp bij al hun digitale vragen. Vooraf aanmelden is verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekrivierenland.nl (zoek op Beneden-Leeuwen). Bij de bibliotheek in Druten staan ook spreekuren 'Eerste Hulp bij Online' gepland en wel op maandag 19 en 26 juli, en 2, 9, 16, 23 en 30 augustus. Ook hier geldt dat vooraf aanmelden verplicht is. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekrivierenland.nl (zoek op Druten).