Wijchense artiesten in zomertheater 't mozaïek
Wijchense artiesten in zomertheater 't mozaïek Foto: Manon Hoefman

Showcase Wijchense artiesten bij Zomertheater ’t Mozaïek

Muziek

WIJCHEN - Dat het Zomertheater echt voor Wijchen is, blijkt op zaterdagavond17 juli, waar ons podium voor diverse Wijchense muzikale artiesten is. Akoestisch, met eigen muziek en covers, allemaal bomvol passie voor muziek.

Het Wijchense talent is in veel muzikale vormen te zien op deze avond. Aimée Fraij, XO9, Twan Kersten en Acoustic Journey laten zien en horen hoe divers de Wijchense muziekscene is en wie weet ontstaan er nog spontane muzikale samenwerkingen.

Aimée Fraij
Aimee (27) begon op 6-jarige leeftijd met vioolles en heeft vanuit daar haar passie voor muziek ontwikkeld. Ze volgde zang- en musicallessen en startte in 2012 de docentenopleiding aan het Conservatorium van Maastricht. Op Curaçao ontstond haar passie voor het schrijven en uitvoeren van eigen muziek. Ze begon met het schrijven van haar eerste album, No Gravity, die momenteel geproduceerd wordt. Daarnaast ontwikkelde ze een performance als solo-artieste, waarbij ze ook gebruik maakt van een loopstation zodat ze meerdere instrumenten tegelijk kan spelen. Haar brede muzieksmaak hoor je ook terug in haar covers, die kunnen gaan van Sting en Joni Mitchell, via Ed Sheeran tot Billie Eilish.

XO9
XO9 is een 22-jarige artiest uit Wijchen. Zijn muziek is vooral te omschrijven als alternatieve hiphop. Zijn projecten voelen aan als een verhaal, waarin elk nummer zijn stukje verteld. De grootste inspiraties van deze artiest zijn Amerikaanse acts zoals Juice Wrld, XXXtentacion en Lil uzi Vert. In zijn show vertelt hij over zijn ervaring in de liefde vanuit verschillende invalshoeken. Wat deze artiest uniek maakt is zijn eigenzinnige taal, hoog meenemende energie en zijn emotionele manier van expressie.

Twan Kersten
Bekend als de Wijchense Johnny Cash, treedt in heel Europa op met diverse tributes, als organisator betrokken bij de eerste editie van Down the Rabbit Hole en recent nog bij Routs, fotograaf en grafisch ontwerper. Twan is van vele markten thuis en bovenal een zeer gepassioneerd zanger en muzikant. Kenmerkend aan zijn optredens is het contact dat hij legt met zijn publiek om zo elke locatie om te toveren tot een gezellig muziekcafé. Een ideale combinatie met ons sfeervolle zomertheater, lijkt ons!

Acoustic Journey
Acoustic Journey speelt populaire pop en rocksongs akoestisch. Van Amy McDonald tot U2, van Live tot Ilse deLange. Gezellige muziek voor elk feestje noemen de muzikanten het zelf. Dus dat wordt vast een gezellig feestje op 17 juli. Acoustic Journey bestaat uit Wendy van Cuijk, Edwin Berndsen en Dave Meuwese.

Kaarten zijn te boeken via www.mozaiekwijchen.nl en kosten 10 euro. 

Wijchense artiesten in zomertheater 't mozaïek