Kasteel Wijchen
Kasteel Wijchen Foto: Mirjam Bovenga

Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Algemeen

WIJCHEN - Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak ‘Bestemmingsplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer’. De bezwaren die zijn ingediend zijn deels gegrond verklaard. De gemeente Wijchen gaat de uitspraak nu verder bestuderen. 

‘Goed dat er nu eindelijk een uitspraak is van de hoogste rechter. Voor fase 1 van het plan (Europaplein) is het bestemmingsplan vernietigd. Het bestemmingsplan voor de andere twee delen van het plan - Meeroever en de Bolster - staat nu wel vast. Suggestie van de Raad van State is om voor het vernietigde deel van het plan met een gedetailleerd bestemmingsplan te komen’, aldus wethouder Geert Gerrits. ‘Inmiddels ligt er een Voorlopig Ontwerp voor het plangebied. In de uitwerking naar een Definitief Ontwerp houden we rekening met de uitspraak van de Raad van State. En natuurlijk ook met de zorgen en belangen van de omwonenden en ondernemers.’

Gang naar de rechter
Een gang naar de rechter is niet ongewoon bij grootschalige gebiedsontwikkelingen, zoals Tussen Kasteel en Wijchen Meer. Er zijn namelijk veel partijen met soms verschillende belangen betrokken. De ingediende bezwaren waren gericht op enkele specifieke onderdelen van het eerder door de raad vastgestelde bestemmingsplan. ‘De zorgen en bezwaren die leven in Wijchen nemen we heel serieus. We vinden het van groot belang om met iedereen in gesprek te blijven en samen te zoeken naar passende oplossingen. Dit doen we al en we gaan hier natuurlijk mee verder’, aldus Gerrits.