Afbeelding
Foto: Susan Daams

Dagbesteding ’s Heeren Loo weer open

Algemeen

DRUTEN - Stap voor stap bouwt ook ‘s Heeren Loo de coronamaatregelen weer af. Dit betekent onder andere dat alle dagbestedingen in Druten per 1 juli weer opengaan.

In maart 2020 sloot ‘s Heeren Loo alle locaties voor dagbesteding. Cliënten kregen vanaf dat moment dagbesteding in of bij de eigen woning, met de eigen woongroep. In de maanden juni en juli 2020 is ’s Heeren Loo weer gestart met het bieden van dagbesteding op andere locaties. Wel nog steeds met de vaste woongroep cliënten en medewerkers. Met ingang van 1 juli 2021 wordt dit losgelaten en krijgen cliënten weer de mogelijkheid naar hun ‘oude’ vertrouwde dagbesteding te gaan. Deze mogelijkheid geldt voor alle cliënten, zowel voor cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen, als voor cliënten die elders wonen maar voor dagbesteding naar de zorginstelling komen.

Uiteraard wordt er op alle dagbestedingen gewerkt volgens de dan geldende coronamaatregelen. Naast de maatregelen die overal gelden, zijn er aanvullende regels opgesteld voor dagbesteding locaties waar cliënten en begeleiders van verschillende groepen komen. Het afbouwen van de coronamaatregelen gebeurt bij ‘s Heeren Loo aan de hand van de regionale situatie. Daarbij wordt gekeken naar de verhouding tussen infectierisico, psychosociaal welzijn en uitvoerbaarheid van de maatregelen. In het dashboard coronamaatregelen op www.sheerenloo.nl staat een actueel overzicht van de geldende mogelijkheden en maatregelen per regio.