Afbeelding

FD Partij Beneden Leeuwen gaat naar de burger toe

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Federatie Dorpslijsten Partij Beneden-Leeuwen heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. Samen met haar eigen inwoners en in onderlinge samenwerking met de overige politieke partijen heeft de partij al voor een groot deel het coalitieprogramma kunnen realiseren voor de zeven kernen van gemeente West Maas en Waal.

Wat leeft er in de buurt? Waarom vindt de burger het fijn wonen in Beneden-Leeuwen? Of waarom zou het anders moeten dan hoe het nu gaat? Al dit soort dingen kunnen burgers delen met FD Partij Beneden-Leeuwen. Want de partij trekt de buurt in om met inwoners te praten. Op zaterdag 3 juli is FD Partij Beneden-Leeuwen in het park bij de Rosmolen tussen 10.30 en 12.30 uur. Tussen 13.30 en 15.30 uur is de partij te vinden bij de ingang van het Leeuwse Veld. Een week later, op zaterdag 10 juli, is FD Partij Beneden-Leeuwen tussen 10.30 en 12.30 uur aanwezig op het grasveld van de Lijnbaanstraat en in de middag tussen 13.30 tot 15.30 uur bij het gemeentehuis.

De partij kent nu drie raadsleden, een fractievolger en een wethouder. Rob Reuvers draagt de partij een warm hart toe: ‘We zijn een echte Lauwse dorpspartij, maar de politiek geldt voor heel de gemeente. Wat wij belangrijk vinden in ons dorp, vinden andere mensen ook belangrijk in hún dorp. Wij vinden andere kerkdorpen ook heel belangrijk.’ Jan Hoefnagel is onlangs gestart als fractievolger en kan zich goed vinden in de politieke koers: ‘Onze partij kent momenteel veel leden met ieder z’n eigen achtergrond. Elk individu heeft z’n expertise die we kunnen inzetten tijdens lastige debatstukken. Mijn doel voor de komende periode is om het ouderenbeleid op de kaart te zetten. De vergrijzing is in volle gang en vanuit mijn werkveld merk ik dat daar te weinig voorzieningen voor getroffen zijn.’ Naast Cees, Jan en Rob, is Anita Bull raadslid en Ronald Orlemans raadslid en fractievoorzitter van de FD. Kijk voor meer informatie op www.fdpbl.nl of op facebook.

Door Hanneke de Vries

Afbeelding
Afbeelding