Afbeelding
Foto: Diana de Leur

Crowdfundingsactie kerktoren Dreumel

Algemeen

DREUMEL - Er wordt een crowdfundingsactie opgestart om het uurwerk van de H. Barbarakerk te kunnen vervangen. De kerk van Dreumel is bepalend voor het aanzicht van het dorp.

De verlichting van het uurwerk is aan vervanging toe. De meeste lampjes zijn namelijk kapot. De renovatie is een kostbare zaak. Het bedrag wat nodig is voor de renovatie bedraagt 7.000 euro. Het is de bedoeling om de lampjes te vervangen met energiezuinige led-lampjes. Een gespecialiseerd bedrijf kan dit werk met een hoogwerker uitvoeren. Om de renovatie te kunnen bekostigen, is een crowdfundingsactie in gang gezet. Op dit moment staat de teller van de crowdfunding al op 1.836 euro. 

Meer informatie is te vinden op www.sintchristoffelparochie.nl. Via https://www.sintchristoffelparochie.nl/uurwerk-dreumel/ kan er direct gedoneerd worden. Ook is het mogelijk zelf een bedrag over te maken op het rekeningnummer van de Sint Christoffel parochie: NL 58 RABO 0112320937 onder vermelding van: uurwerk Dreumel.

Via DOV, de ondernemersvereniging Dreumel, worden ondernemers opgeroepen de actie te steunen. Ondernemers die een bedrag boven de 100 euro doneren, wordt een rondleiding aangeboden in de kerktoren met uitzicht over het dorp.