Verbouwing Moeke Mooren.
Verbouwing Moeke Mooren. Foto: John van Gelder

Werkgelegenheidstraject biedt inwoners nieuwe kansen op betaalde baan

Zaken

DRUTEN - Ook dit jaar gaat gemeente Druten door met het unieke werkgelegenheidstraject ‘Klaar voor de Start’, een project voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben wanneer het aankomt op het vinden van werk.

Gemeente Druten startte in 2019 met Klaar voor de Start. Inwoners die een bijstandsuitkering hebben worden aan een baan geholpen door het regionaal werkbedrijf in Nijmegen. Kandidaten moeten dan wel geschikt zijn om te werken en de Nederlandse taal spreken, maar ook bij dit laatste kan een handje worden geholpen. Voor het project Klaar voor de Start trekt gemeente Druten jaarlijks zo’n 100.000 euro uit. Wethouder Gérard de Wildt: ‘De kracht van het project is dat we kijken naar wat iemand wél kan in plaats van wat iemand niet kan. We leveren bij Klaar voor de Start steeds maatwerk. Samen met de kandidaat maken we een individueel traject naar een betaalde baan’. Door deze aanpak is het gelukt om in ongeveer anderhalf jaar de eerste groep te laten uitstromen naar een plek op de arbeidsmarkt. 

Voor meer informatie, of deelname aan Klaar voor de Start kan contact opgenomen worden met gemeente Druten, via het volgende nummer: 088 432 70 00.