Afbeelding
Foto: Alisina Nawabi

Bouw bedrijfspand Qrackers BV

Zaken

DRUTEN - Het gaat goed met de crackers van Qrackers BV. Hierdoor groeit het bedrijf uit zijn jasje in Puiflijk. Reden voor eigenaar Geert Vonk om een kavel te kopen op Westerhout-Zuid en daar te gaan bouwen.

Qrackers BV is in 2012 opgericht. Bakker Geert Vonk zag een markt ontstaan voor gezonde crackers. Daarom besloot hij samen met compagnon Wilco Klaassen een crackerbedrijf te beginnen. Het bedrijf maakt crackers op maat, naar de wensen van de klant. Vooral koolhydraat verlaagde crackers, biologische crackers en crackers van oergranen zijn op dit moment gewild.

Omdat sociaal ondernemen belangrijk is, om kosten te besparen en om flexibel te zijn, besloot Geert al vanaf de start van zijn bedrijf te gaan werken met medewerkers van het Werkbedrijf. Dat is een succes. Er zijn medewerkers van het Werkbedrijf die al 9 jaar bij Qrackers BV werken. Geert is enthousiast over de samenwerking met het Werkbedrijf.

Sinds enkele maanden werkt Geert ook samen met een groep cliënten van de Driestroom. Daar haalt hij veel voldoening uit. “Het is zo mooi om deze mensen uit te dagen. En hen te laten zien dat ze meer kunnen dan ze denken. Ze zijn heel betrokken en voelen zich verantwoordelijk. Ik krijg veel energie uit het werken met deze groep.”, aldus Geert. Daarom gaat Geert op de nieuwe locatie van Qrackers BV ook werken met een groep van de Driestroom. Deze groep wordt begeleid door een vaste begeleidster. Deze begeleidster wordt opgeleid als Qracker medewerker, zodat zij precies weet wat nodig is en wat er moet gebeuren. De Driestroom wordt de nieuwe buurman van Qrackers BV. Het pand dat Geert laat bouwen, bestaat uit twee delen. Eén deel gaat de Driestroom huren.

Als gemeente zijn we erg blij dat we weer een kavel hebben verkocht aan een Drutense ondernemer. “Het is goed om te horen dat deze ondernemer ook nog aandacht heeft voor sociaal ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft”, aldus wethouder Willy Brink (economische zaken).