Afbeelding
Foto: Dorpskrant Puiflijk

Puiflijk toont veerkracht na brand voetbalcomplex

Puiflijk toont veerkracht na brand voetbalcomplex SCP

PUIFLIJK - Een felle brand verwoestte afgelopen zaterdagochtend de kantine van de Puiflijkse voetbalvereniging SCP. Een grote tegenslag voor de kleine dorpsvereniging. Ondanks het verdriet toonde Puiflijk haar veerkracht. Kort na brand werd reeds een doneeractie gestart, waarvan de teller inmiddels op meer dan 27.000 euro staat.

De inzamelingsactie is een initiatief van Ramon Postulart, oud-voorzitter van de voetbalclub. Via een speciale website kan door eenieder een duit in het zakje worden gedaan. Verschillende zusterverenigingen, waaronder het Drutense DIO'30, SCD'33 uit Deest en SV Leones uit Beneden-Leeuwen, schreven op hun Facebook-pagina's bemoedigende woorden en deelden de doneeractie met hun leden. De Leeuwense voetbalclub zegde tevens hulp toe in de vorm van materiaal en meubilair. Een bedrijf uit de regio is bereid 20.000 euro bij te dragen.

Wat de precieze oorzaak is van de brand, zal onderzoek binnenkort uit moeten wijzen.
Het bestuur van de voetbalclub hoopt dat de kleedkamers, die weinig schade ondervonden, gebruikt kunnen blijven worden tijdens het aankomende seizoen.