Integrale controle buitengebied Beuningen

BEUNINGEN - Vorige week dinsdag 15 juni vond een integrale controle plaats in het buitengebied van Beuningen. De controle was een actie van het Ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL).

In het OTSL wordt samengewerkt door de zes gemeenten in Tweestromenland, het RIEC, politie, douane, de Omgevingsdienst en energiemaatschappijen. De controle is onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning.

Ondermijning

Ondermijning is dat de onderwereld gebruikmaakt van de diensten van de bovenwereld voor illegale activiteiten. De afgelopen jaren zijn er steeds meer signalen dat de veiligheid in het buitengebied onder druk staat. Vakantieparken, leegstaande agrarische gebouwen waarin drugs worden geproduceerd en dumping van drugsafval zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

De aanpak van ondermijning in het buitengebied is dan ook een speerpunt voor de gemeente Beuningen.
De controle is goed verlopen; er zijn geen overtredingen geconstateerd. Het Ondermijningsteam Tweestromenland kreeg alle medewerking om hun werk te kunnen doen. Burgemeester Daphne Bergman: 'Het is belangrijk dat er preventief wordt gecontroleerd. Het buitengebied is kwetsbaar voor criminelen en het is belangrijk dat we daar als overheid integraal op toezien. Wij zijn ons bewust van de impact die een controle met zich meebrengt en willen de inwoners bedanken voor hun medewerking.'

Rol inwoners

Naast de rol van de overheid is de rol van ondernemers en inwoners belangrijk. 'Zij zijn namelijk de ogen en oren van de wijk en met hun oplettende blik kunnen we georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken', aldus Bergman.

Melding maken

Ondernemers of inwoners die vermoedens hebben van ondermijning of criminaliteit kunnen dit melden bij de wijkagent of via Meld Misdaad Anoniem, via tel. 0800 7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.