Afbeelding
Foto: Lotte Kaatee

Subsidie Deltaprogramma

WEST MAAS EN WAAL - Klimaatregio Rijk van Maas en Waal is weer een stap dichterbij klimaatbestendige regio, want de subsidie Deltaprogramma is toegekend.


Met veel enthousiasme en inzet is door de klimaatregio Rijk van Maas en Waal gewerkt aan een subsidieaanvraag. Via het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) heeft het Rijk subsidie toegekend aan projecten van onder andere gemeente West Maas en Waal. De subsidie stelt de regio in staat om haar klimaatambities versneld uit te voeren. Het Rijk heeft hiervoor een subsidie van 1,3 euro miljoen verleend.

Samen met Waterschap Rivierenland gaan de verschillende gemeenten aan de slag met de subsidie. In het laagstgelegen deel van het Land van Maas en Waal gaat de Gemeente West Maas en Waal diverse maatregelen uitvoeren uit haar lokale klimaatadaptatieplan en het gebiedsproces Alphen.

Alle maatregelen dragen eraan bij dat wateroverlast in dorpen en stad verminderen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een goede aanvulling van het grondwater. Hierdoor wordt ook de droogteproblematiek aangepakt. De maatregelen worden gecombineerd met groene inrichting die bijdraagt aan hittebestrijding in stedelijk gebied. Met de maatregelen wordt er gezorgd voor een leefbare en klimaatbestendige regio.