Uitbreiding terrein Bijsterhuizen

WIJCHEN - Bedrijventerrein Bijsterhuizen mag uitbreiden. De eerste uitbreidingsfase is 16,5 hectare groot, wat gelijk staat aan ruim 24 voetbalvelden. Om de uitbreiding te realiseren heeft de gemeente Wijchen belangstelling voor particuliere grond, die grenst aan het bestaande bedrijventerrein.

Bedrijfskavels

De vraag naar bedrijfskavels in de regio blijft de komende jaren hoog. Bijsterhuizen komt hierin tegemoet aan de vraag uit de markt. Tot 2030 mag de gemeente Wijchen 16,5 hectare besteden aan bedrijfskavels. Volgens wethouder Nick Derks levert de eerste uitbreidingsfase 800 directe en 300 indirecte banen op. Daarnaast biedt het ruimte aan lokale, regionale en internationale bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe ruimte.

Er moet nog wel het een en ander gebeuren aan voorbereiding, dus de schop zal nog niet direct de grond in kunnen. Een bedrijventerrein aanleggen mag niet zomaar. In de regio wordt iedere twee jaar onderzocht wat de vraag en het aanbod van bedrijfskavels is. Gemeenten zijn uitgenodigd om hun belangstelling kenbaar te maken.