Vogelhuisjes expositie in Hernen, vogelhuisje door Ger Pekel
Vogelhuisjes expositie in Hernen, vogelhuisje door Ger Pekel Foto: GLK

Hernense Vogelhuisjes in het kasteel

HERNEN – Omdat door de sluiting vorig jaar maar weinig mensen het werk van houtkunstenaar Ger Pekel en kunstschilder Geert Lemmers hebben kunnen bekijken, zullen zij ook in 2021 exposeren in kasteel Hernen.


De in Hernen woonachtig Ger was al eerder rondom het kasteel te zien met zijn 'quarantaine café' in de gracht. Deze keer toont hij vooral zijn vogelhuisjes vol humor. Ketels, helmen koffiemolens, telefoons en meer spullen en attributen uit het verleden vormen de basis voor het 'nieuw Hernens realistisch vogelhuisisme’. Ook zijn er nog enkele houten sculpturen van Ger te zien.

Geert Lemmers is bekend om zijn PhotoArt, maar in Hernen toont hij enkele van zijn recente abstracte schilderwerken. Met zijn werk wil hij in ieder geval altijd, dat zijn abstracties een verhaal vertellen en vooral ook een (goed) gevoel oproepen. Bij hem zelf, maar hij wil ook dat de beschouwers er hun eigen fantasie in kwijt kunnen. Deze bijzondere expositie is leuk voor jong en oud en is uitsluitend te bezoeken in combinatie met een bezoek aan kasteel Hernen.

Reserveren en openingstijden

Vooraf reserveren is verplicht. Kijk voor openingstijden en reserveren op www.glk.nl/hernen. Woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Uitsluitend te bezoeken in combinatie met een geldig entreebewijs voor kasteel Hernen. Reserveren verplicht, kinderen 4 tot en met 18 jaar 5 euro en volwassenen 10 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis.

Vogelhuisjes expositie in Hernen, vogelhuisje door Ger Pekel
Vogelhuisjes expositie in Hernen, schilderij door Geert Lemmers