Boldershofkapel met op de voorgrond het oorlogsmonument.
Boldershofkapel met op de voorgrond het oorlogsmonument. Foto: W. vd Dobbelsteen

Herbestemming Boldershofkapel

DRUTEN - Er zijn plannen om van de voormalige Boldershofkapel in Druten een museum te maken. De plannen, om in de Boldershofkapel een combinatie te realiseren van een kulturhus en een museum - 'Het Sint Museum' - werden dinsdag 25 mei gepresenteerd


De kapel maakt onderdeel uit van het gebouwencomplex 'Boldershof', gebouwd door Eduard Cuypers in 1907-1915. Tezamen met de beide naastgelegen Boldershof Paviljoens en het voorgelegen park vormt de Kapel een uniek ensemble van gebouwen en geldt als belangrijkste ruimte- en sfeerbepalend onderdeel aan de Ambtshuisstraat tussen Kattenburg en Veerstraat. De Boldershofkapel staat al geruime tijd te koop via Reliplan.

De mensen achter de inmiddels opgerichte Stichting Het Sint museum zijn: Nico Verlaan, Jaap van der Veen, Dorenda Detiger-Romijnders, Evy van Hemmen en Peter J. Fontijn. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de voorbereidingen om van idee naar een realistisch plan te komen voor de herbestemming van de kapel.

Uitgangspunten

De stichting meent met de realisatie van Het Sint Museum recht te doen aan het unieke reeds perfect gerestaureerde monumentale pand, de Boldershofkapel. Ook zorgt het museum voor toevoeging aan de actuele (toeristische) ambities van de gemeente Druten en het Land van Maas en Waal. De realisatie van Het Sint Museum zal voor wat de parkeerlast betreft niet conflicteren met de directe omgeving en zorgt ook niet voor parkeerproblemen elders in het centrum. Het kan wel een ‘trekker’ worden voor de lokale detailhandel en horeca. De stichting meent daarnaast dat men kan rekenen op de warme sympathie van de omwonenden en inwoners van Druten, de Maas en Waalse bevolking en het bedrijfsleven.
Kijk voor meer informatie over de kapel op de website: www.deboldershofkapel.nl. Meer informatie over Het Sint Museum via: www.hetsintmuseum.nl of volg de ontwikkelingen via social media @hetsintmuseum.