Leerlingen komen inchecken op school.
Leerlingen komen inchecken op school. Foto: H. Oosting

Leerlingen basisschool De Hoeven op Wereldreis

BEUNINGEN - Bassischool De Hoeven vierde 45- jarig bestaan met een Wereld(s)feest. De kinderen van De Hoeven vertrokken maandag 17 mei op wereldreis. Voorzien van een boardingpas en koffer gingen de kinderen een week lang op reis.


De basisschool vierde namelijk afgelopen week het 45- jarig bestaan van de school. Dat werd, met inachtneming van de huidige maatregelen, groots gevierd.

Wereld(s)feest

Op het programma van de Wereldreis stonden verschillende dagtochten. Bijvoorbeeld een culinaire dagtocht, met een bezoek aan een food market, met hapjes uit Azië, Australië, Afrika en Zuid Amerika. Maar ook een muzikale rondreis stond op het programma; een muzikaal wereld(s)feest met een diversiteit aan authentieke muziekinstrumenten als didgeridoos en clapsticks uit Australië, djembé, doundoun en shekeres uit Afrika, samba percussie uit Brazilië, gong en klankschalen uit Azië.

Met een koffer vol herinneringen en een mooi souvenir gingen de kinderen aan het einde van de week weer terug naar huis.
Speciaal voor het jubileum heeft de Oudervereniging van de school de kinderen en de leraren een eigen schoollied aangeboden. Het lied ‘Tijd van je leven' zal vanaf heden door de kinderen gezongen worden bij feestelijke gelegenheden op school zoals onder andere de start en het einde van het schooljaar.

Afbeelding
Wereld(s)feest muzikale rondreis Afrika
Afbeelding
Afbeelding