Bas Driessen, Willem van Veenendaal, Igor Langeveld, Esther Thomassen, Norbert van Harmelen, Rob Fogteloo.
Bas Driessen, Willem van Veenendaal, Igor Langeveld, Esther Thomassen, Norbert van Harmelen, Rob Fogteloo. Foto: Bas Driessen

Verrassend Leeuwen komt met nieuwe campagne


BENEDEN-LEEUWEN - Verrassend Leeuwen slaat de handen ineen met lokale ondernemersverenigingen om de horeca en winkeliers te ondersteunen. Lokaal kopen wordt hierdoor extra gestimuleerd.

Door Hanneke de Vries

Het was dringen voor een plekje op het terras. Zodra de versoepeling van kracht ging, stroomden de reserveringen binnen bij de horecaondernemers in Beneden-Leeuwen. Weer of geen weer… een biertje op het terras zal genuttigd worden.

De coronatijd is zwaar geweest voor de winkeliers en de horecabedrijven. Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen wil de lokale ondernemers ondersteunen en helpen om snel terug te komen op het gewenste niveau.

Verrassend Dichtbij

Voorzitter Willem van Veenendaal, communicatieadviseur Bas Driessen en voorzitter van de marketing werkgroep Igor Langeveld lichten graag de nieuwe plannen toe die gezamenlijk met de marketing werkgroep zijn uitgewerkt. Na de succesvolle campagne 'Goed je te zien, fijn dat je ons helpt' van 2020, willen ze hier een vervolg aan geven. Willem vertelt: ‘Er is een onderzoek gehouden onder 500 consumenten in het voorjaar van 2020. De eerste conclusie hieruit is dat de winkeliers en horeca binnen de gemeente West Maas en Waal elkaar kunnen versterken. Trots kunnen we nu ook stellen dat Verrassend Leeuwen, Ondernemersvereniging de Gouden Ham en de Dreumelse ondernemersvereniging besloten hebben om samen te werken. Igor vult aan: ‘We willen met elkaar gaan optrekken en niet tegen elkaar, de horecaondernemers zijn hier een goed voorbeeld van’. De tweede conclusie uit het onderzoek is volgens Bas Driessen net zo belangrijk: ‘We moeten de inwoners en gasten van onze gemeente meer verleiden om lokaal te kopen. Hiermee ondersteun je de lokale ondernemer. Koop minder digitaal en loop eens wat vaker fysiek de winkel binnen.' De nieuwe campagne draait om het thema ‘Verrassend Dichtbij’ en is bedoeld om de lokale winkeliers en horecaondernemers te ondersteunen.

Het is de bedoeling om inwoners en gasten te informeren dat veel ‘Verrassend Dichtbij’ te vinden, te genieten, te ontdekken en te beleven is. De komende maanden gaan de ondernemers met veel enthousiasme aan de slag om in te spelen op de vraag en behoefte van de klant. Winkeliers en horecaondernemers van de gemeente West Maas en Waal laten klanten zien dat ze veel te bieden hebben. De gemeente West Maas en Waal heeft besloten dit initiatief te ondersteunen met een financiële bijdrage van 10.000 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor een goede start na de heropening van de winkels en de horeca. De campagne 'Verrassend Dichtbij' gaat in de komende jaren een centrale rol spelen om de lokale winkeliers en horecaondernemers te ondersteunen bij het herstel van hun bedrijfsvoering.

'Dit is slechts een begin van het nieuwe elan van Verrassend Leeuwen in de komende maanden', bevestigt Igor. 'We zijn nu aan het onderzoeken of er behoefte is aan een gezamenlijk digitaal platform. Hierin worden we ondersteund door het project ‘Ik onderneem in Gelderland'. Verrassend Leeuwen is één van de elf koopcentra die geselecteerd is om hieraan deel te nemen. Vijftig gemeenten hadden zich aangemeld en ontzettend fijn dat wij op basis van onze campagne ‘Verrassend Dichtbij' zijn uitgekozen. Dit is een mooie stimulans om de lokale maatschappij weer op te starten.'