Waterspeelplaats in Park Groenewoud.
Waterspeelplaats in Park Groenewoud. Foto: Monique van de Donk

Vrijwilligers BEP knappen Park Groenwoud op

BOVEN-LEEUWEN - Midden in Boven-Leeuwen ligt Park Groenewoud. Het park wordt dagelijks gebruikt door meer dan honderd dorpsgenoten voor een wandeling met de hond, sport en spel of andere recreatie. De vrijwilligers van BEP (BovenEinds Platform) zetten zich met grote regelmaat in om het Park Groenewoud te onderhouden.

Zo is er een waterspeelplaats gerealiseerd voor de kinderen. Deze is een tijdje geleden in gebruik genomen. Sindsdien wordt er iedere dag gepompt en gespeeld. Hiervoor werden een waterput en een leiding ingegraven door de vrijwilligers van BEP. De pomp is vanwege gezondheidsredenen aangesloten op het drinkwaternet, omdat onder het park een vuilnisbelt ligt. Er is meteen ook een watertappunt midden in het park aangelegd voor evenementen zoals de survivalrun, de jeugdvakantiedagen en de dorpsbarbecue.

NL Doet

Op 29 mei zullen vrijwilligers van BEP tijdens NL doet zich inzetten voor het opknappen van het park en voor uitbreiding van de hondenuitlaatstrook. De nieuwe hondenweide wordt voorzien van zelfsluitende poortjes.

Crowdfunding

Het park wordt in deze tijd van het jaar wekelijks gemaaid door een ploeg van tien vrijwilligers. Dit jaar is het tien jaar geleden dat het park is geopend. De maaier van BEP was dan ook wel aan vervanging toe. Een nieuwe maaier kost 2.995 euro. Dankzij een crowdfundingactie is het gelukt om van dorpsgenoten en sponsors 2.000 euro binnen te krijgen voor de aanschaf van de nieuwe maaier. Extra donaties zijn meer dan welkom (NL62RABO 0109 7825 69 t.n.v. Stichting Leefbol). Meer informatie over BEP of aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op Facebook/BEP - BovenEinds Platform of onsbep.nl.