Dirk-Jan van Verseveld en Mark van Dodeweerd.
Dirk-Jan van Verseveld en Mark van Dodeweerd. Foto: Jan Lamers

Clubmensen pur sang


WAMEL - Dirk-Jan van Verseveld en Mark van Dodeweerd zijn respectievelijk al jarenlang de aanvoerders van het eerste en tweede elftal.

Door Jan Lamers

Na twee ellendig verlopen voetbaljaargangen door corona hopen én vertrouwen de selectie-aanvoerders van Unitas'28 erop het nieuwe voetbalseizoen weer op een normale manier te kunnen spelen.

Van Verseveld speelt al meer dan tien jaar in de Wamelse hoofdmacht en is een niet meer weg te denken belangrijke schakel op het middenveld. Mark van Dodeweerd is al even lang de drijvende kracht bij het tweede elftal en stuurt de jeugdspelers aan. Beide vaders van de spelers, Dick van Verseveld en Ad van Dodeweerd, hebben in het verleden ook een langdurige staat van dienst gehad in het eerste elftal bij de club en werden in hun nadagen wel eens teruggeroepen om met succes dreigende degradaties te voorkomen. Kortom, mensen die goud waard zijn voor de club, en ook nu nog steeds, want Van Dodeweerd sr. en ook de gebroeders Fier, Ad, Willie en Joop van Verseveld zijn vaak in de ochtend op de club te vinden om met andere vrijwilligers ervoor te zorgen dat het sportcomplex er netjes bij ligt en zo zijn ook deze twee spelers met hetzelfde sop overgoten.

Unitas B1 Kampioen en bekerwinnaar seizoen 2006-2007.