Afbeelding
Foto: Jannes Hol

Maas en Waalse leerlingen winnen natuur-fotowedstrijd

HEEREWAARDEN - Jannes Hol en Fé Berden hebben een prijs gewonnen in de natuur-fotowedstrijd van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Basisschoolkinderen uit de gemeenten Maasdriel, West Maas en Waal en Zaltbommel konden deelnemen aan de wedstrijd.


De leerlingen konden foto's insturen in drie categorieën, die allen te maken hadden met dieren en/of landschap. Fé Berden, van de Mariaschool in Boven-Leeuwen, fotografeerde de Konikpaarden in de uiterwaarden. 'Deze foto is genomen vanuit een hoek waarbij de horizon niet zichtbaar is. Dit geeft de foto een surrealistische sfeer. Door de weerspiegeling lijkt het alsof de Konikpaarden zweven', aldus het juryrappport.

Jannes Hol, van de Gravin van Rechterenschool in Appeltern, won met een foto van een boomgaard, die hij maakte in Alphen. Vanwege de lichtval en de kleuren straalt deze foto een bijna mystieke sfeer uit. De derde winnende foto was van Lize Kuus uit Brakel. De drie winnaars mogen, zodra de coronamaatregelen dit toelaten, met hun klas op excursie naar Fort Sint Andries. Ook worden foto's, en die van de andere deelnemers, tentoongesteld in het bezoekerscentrum in Heerewaarden.

Afbeelding