Bijdrage voor jongerenactiviteiten

WEST MAAS EN WAAL - Veel verenigingen en inwonersgroepen in de gemeente West Maas en Waal hebben al gebruikgemaakt van de tijdelijke regeling om jongerenactiviteiten in deze coronatijd te organiseren. Initiatieven kunnen rekenen op een bijdrage van 250 euro van de gemeente. Van de 10.000 euro die de gemeente hiervoor van het Rijk heeft gekregen, is nog 1.675 euro over. Wie nog een bijdrage voor een jongerenactiviteit wil ontvangen moet dus opschieten, want op is op.

Om een bijdrage te kunnen krijgen gelden enkele regels. Zo moet onder meer de activiteit uiterlijk 16 mei 2021 worden gehouden en dienen jongeren zelf mee te helpen. Welzijnsorganisatie Sociom voert de regeling uit voor de gemeente. Voor aanvragen en meer informatie kan men terecht bij jongerenwerker Maurits Badal via mauritsbadal@sociom.nl.

Door corona zijn er weinig activiteiten voor jongeren, waardoor ze minder uitdaging hebben. En minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid. Daarom wil de gemeente met een bijdrage van 250 euro activiteiten voor jongeren tot en met 19 jaar stimuleren. In bepaalde gevallen, is een hogere bijdrage mogelijk.