Nestkastjes maken bij Het Dijkmagazijn.
Nestkastjes maken bij Het Dijkmagazijn. Foto: Het Dijkmagazijn

Timmer je eigen vogelnestkastje voor mezen

BEUNINGEN - Bij Het Dijkmagazijn kunnen kinderen op woensdagmiddag 31 maart van 15.00 tot 16.30 uur zelf een nestkastje maken. En dat is net op tijd om het thuis op te hangen, want de mezen zijn op zoek naar nieuwe huisjes.

Natuurlijk weten alle vogels hoe ze zelf hun nest moeten bouwen, maar soms kunnen ze moeilijk een goede plaats vinden. En misschien wil je de vogels in je tuin of op je balkon lokken met een extra mooi nestkastje. Het Dijkmagazijn zorgt voor op maat gezaagde plankjes die je zelf in elkaar schroeft. Als het huisje klaar is, kun je het beschilderen. Met zo’n nestkastje zorg je dat er meer dieren in de omgeving kunnen wonen. Om van je nestkastje een succes te maken, moet je nog op andere dingen letten voor de vogels. Vogels willen dat hun omgeving veilig is, dus geen katten in de buurt. Ook is het belangrijk dat er voldoende voedsel in de omgeving te vinden is. Alle deelnemers krijgen een vogelmasker om door de tuin te fladderen. Daarmee zoek je uit wat vogels nodig hebben om er graag te wonen.

Aanmelden

Er kunnen maximaal tien kinderen vanaf 8 jaar deelnemen. Deelname bedraagt 4,50 euro per kind. Meer informatie over de activiteit en aanmelden, zie: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.
Men houdt zich aan de RIVM-maatregelen en de activiteiten zijn hierop aangepast. Het verzoek is daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslist men op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit.