Kerk Ewijk in toekomst woonzorglocatie

EWIJK - De H. Johannes de Doperkerk in Ewijk en de bijbehorende pastorie krijgen mogelijk een herbestemming als woonzorglocatie van Driestroomhuis de Meander. Een deel van van de kerk, waaronder de kapel, blijft beschikbaar voor de gemeenschap.

De Meander biedt kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar binnen een gezinssfeer verblijf, begeleiding en behandeling. Deze jongeren zijn veelal licht verstandelijk beperkt met bijkomende problematiek. De vraag naar dergelijke zorg is momenteel groter dan het gezinshuis in Weurt kan bieden. In het kerkgebouw van Ewijk hoopt De Meander een woonvoorziening voor jongvolwassenen te realiseren met circa vijftien studio's. Het gaat daarbij om beschermd wonen met 24 uurs zorg en begeleiding. Zowel de pastorie als de kerk zullen grondig verbouwd moeten worden. De kerk zal aan de buitenkant vrijwel niet veranderen. De kapel rechts van de hoofdingang zal volledig intact blijven en dagelijks toegankelijk zijn voor de inwoners van Ewijk. In het centrale gedeelte van de kerk komt een maatschappelijk gedeelte met de mogelijkheid van een lichte horeca en een plek van ontmoeting.
Gezinshuisouders Theo en Petra van de Weetering hadden gehoopt een kleine informatiebijeenkomst te kunnen organiseren, om omwonenden bij te praten over de ontwikkelingen. Dit is gezien de huidige maatregelen niet mogelijk.

Mensen die toch alvast met hen kennis willen maken, kunnen contact opnemen per mail, via info@driestroomhuisdemeander.nl.