De werkzaamheden zijn in volle gang.
De werkzaamheden zijn in volle gang. Foto: John van Gelder

Moeke Mooren wordt compleet vernieuwd

APPELTERN - Hotel/restaurant Moeke Mooren ondergaat op het moment een flinke verbouwing. Het restaurant wordt voorzien van een open keuken, de zalen krijgen een nieuwe, frisse look en voor hotelgasten komt er een prachtige lounge. Familie Van Gruijthuijsen en haar medewerkers kunnen niet wachten om hun gasten in de nieuwe setting te mogen verwelkom.


'Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet,' vertelt Joep van Gruijthuijsen, 'zodat we direct van start kunnen zodra de horeca weer open mag.' Het bedrijf heeft de noodzakelijke sluiting als gevolg van de coronamaatregelen aangegrepen om zowel de ontvangstruimte van het hotel als het restaurant en de zalen een complete make-over te geven. 'Er lag al een plan om verschillende onderdelen binnen Moeke Mooren te veranderen en te verbeteren, maar toen duidelijk werd dat we voor langere tijd dicht moesten, besloten we alles in één keer aan te pakken. Inclusief het terras en de bowlingbaan.'

Upgrade restaurant

Voor hotelgasten wordt er een splinternieuwe lounge gerealiseerd, en het restaurant krijgt een upgrade. 'Als vier sterren hotel vonden we dat ook het restaurantgedeelte die kwaliteit mocht uitstralen. Daar moeten een nieuwe, open keuken, een nieuw interieur en een verbeterde kaart voor gaan zorgen.' Van Gruijthuijsen benadrukt dat gasten zowel culinaire gerechten als de overheerlijke saté op het menu terugvinden.

Pannenkoeken

Tegelijkertijd ondergaat ook het nabijgelegen restaurant De Korenmolen een fikse metamorfose. Zodra de horeca zijn deuren weer opent, treft men hier een luxe pannenkoekenrestaurant. Aankomende winter staat de transformatie van de midgetgolfbaan tot een kidsplace nog op de planning. Kortom, Moeke Mooren is, ook tijdens de gedwongen sluiting, hard aan het werk om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Overigens is het afhalen van gerechten op dit moment ook mogelijk. Op 3 april staat een nieuwe editie van Driving & Dining op het programma. Kijk voor meer informatie op: www.moekemooren.com.