De laatste editie van de Dag van Druten, in 2019.
De laatste editie van de Dag van Druten, in 2019. Foto: John van Gelder

Drupro evenementen voor dit jaar geannuleerd

DRUTEN - Stichting Druten Promotie (Drupro) heeft helaas moeten besluiten de Avond Wandel Vierdaagse, de Dag van Druten en de Avond van Druten geen doorgang te laten vinden in 2021.


Drupro is een groep vrijwilligers die geheel belangeloos jaarlijks twee evenementen organiseert in Druten. Dat zijn de Avond Wandel Vierdaagse in de eerste week van juni en de Dag van Druten en Avond van Druten op de eerste donderdag in augustus.

De coronacrisis zorgde er al voor dat de evenementen in 2020 werden geannuleerd. De situatie voor 2021 ziet er voor de evenementenbranche nog steeds niet gunstig uit. In samenspraak met het voltallige bestuur, haar partners en de gemeente, heeft Drupro besloten om beide evenementen ook voor dit jaar te annuleren. De Avond Wandel Vierdaagse stond gepland op 1, 2, 3 en 4 juni en De Dag van Druten en de Avond van Druten op 5 augustus.

Te veel onzekerheden

De draaiboeken lagen uiteraard al klaar, maar onder normale omstandigheden start de stichting al in november met de organisatie van de evenementen. Het besluit om te annuleren heeft Drupro zo lang mogelijk uitgesteld. De huidige coronasituatie biedt te veel onzekerheden op het gebied van veiligheid en gezondheid, en een anderhalve meter afstandsfeest en -markt is niet wat men als organisatie wil. De te nemen voorzorgsmaatregelen zijn waarschijnlijk te ingrijpend en het evenement zal nooit rendabel kunnen worden. Ook de sponsoren en de detaillisten in Druten die de evenementen mede mogelijk maken, hebben het in deze coronasituatie naar vermoeden al moeilijk genoeg. Vandaar dat dit besluit tot annuleren is genomen.

Terrasmogelijkheden

Mocht de coronasituatie sterk verbeteren en er zijn weer terrasmogelijkheden, dan kan de horeca rondom de kerk met de Dag van Druten in gedachte haar terrassen openstellen voor een eigen feestje op 5 augustus 2021. Dat is dus nog even afwachten.

Drupro hoopt dat zij in 2022 de evenementen weer kan organiseren.