Vijf windturbines rondom knooppunt Ewijk


EWIJK - De commissie ruimtelijke kwaliteit is tegen en de gemeente erkent dat omwonenden overlast zouden kunnen ervaren, maar toch zet de gemeente Beuningen door: de bedoeling is om vijf windturbines te plaatsen bij knooppunt Ewijk.

Door Patrick Huisman

De commissie ruimtelijke kwaliteit vindt dat de maximale tiphoogte van de windmolens met 245 meter veel te hoog is. Burgemeester en wethouders vinden het algemeen belang van duurzaamheid zwaarder wegen en leggen het advies naast zich neer.
De gemeente stelt dat het windpark zal voldoen aan alle wettelijke normen, maar erkent dat mensen in de omgeving toch overlast zouden kunnen ervaren van de windturbines. Maar liefst 32 woningen bevinden zich binnen een straal van een kilometer van de windturbines. Nadat het ontwerpbestemmingsplan vanaf 18 maart ter inzage ligt kan iedereen binnen zes weken schriftelijk reageren. Eventuele bezwaren kunnen ook toegelicht worden op bewonersavonden op 30 maart en 19 april. Nadat de termijn voor de zogenaamde zienswijzen is verstreken komen er ook nog hoorzittingen, waarna op 6 juli de gemeenteraad een besluit neemt. Daarna kunnen bezwaarmakers nog tot aan de Raad van State gaan met hun bezwaren.