Diersporen zoeken bij het
Diersporen zoeken bij het Foto: Het Dijkmagazijn

Diersporen zoeken bij Het Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn gaat op woensdag 24 maart met kinderen op zoek naar sporen in de uiterwaarden. Een plukje paardenhaar aan de boom of een schedeltje prikkelen de fantasie. Wat is hier gebeurd?

Sporen zoeken is een kunst die je kunt leren. Het begint met goed kijken, want veel sporen vallen nauwelijks op. Maar echte speurneuzen weten waar ze op moeten letten. Als er eenmaal een spoor gevonden is, begint het spel van raden en controleren. Dat lukt het beste met een klein groepje. Want samen zie je meer en weet je meer antwoorden te vinden.

Uiteraard worden de RIVM-maatregelen in acht genomen, en zijn de activiteiten hierop aangepast. Kinderen dienen zo veel als mogelijk zelfstandig naar de activiteit te komen, of enkel te worden gebracht en/of opgehaald.

De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Startpunt is Het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen. Er kunnen maximaal vijftien kinderen tussen 6 en 12 jaar deelnemen. Deelname bedraagt 2,50 euro per kind. Aanmelden is verplicht: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.